Plasmasnijden

voor diverse metalen en projecten

PLASMASNIJDEN

Plasmasnijden bij

De Bie Handel & Techniek 

Met onze plasmasnijder kunnen diverse metalen gesneden worden zoals: Staal, RVS en Aluminium, hierdoor is het de perfecte oplossing voor een breed scala aan snijtoepassingen. Van staalplaat tot product, onze plasmasnijder kan het allemaal.
Probeer het vandaag!

Vul het formulier in op deze website en wij doen de rest.

Ontdek de producten die kunnen worden vervaardigd met onze plasmasnijder. Deze snijtechnologie stelt ons in staat om producten te creëren die niet alleen visueel verbluffend zijn, maar ook zeer functioneel en duurzaam. Of u nu op maat gemaakte metalen borden, ingewikkelde architecturale ontwerpen of industriële apparatuurcomponenten nodig heeft, onze plasmasnijder maakt het mogelijk om zelfs de meest complexe ontwerpen met gemak te realiseren.
Wij kunnen een breed scala aan materialen snijden, waaronder staal, aluminium en RVS. Met een plasmasnijder zijn de mogelijkheden eindeloos.

Upgrade uw projecten en producten vandaag nog met de plasmasnij diensten van De Bie Handel & Techniek.

Plasmasnijden is een snijtechniek met behulp van een plasmasnijmachine (plasmasnijder) voor het snijden van plaatmetaal met behulp van plasma. Het plasma wordt met een elektrische vlamboog opgewekt.

De vlamboog wordt ontstoken met een hoogfrequent ontsteking en bij de uitmonding door een in de regel koperen, geïsoleerd mondstuk tot een straal omgevormd.

Toepassingen

Bij de metaalbewerking worden zowel hand- als machinegestuurde plasmasnijmachines gebruikt. Afhankelijk van de stroomsterkte kunnen elektrisch geleidende werkstukken tot 20 mm dikte gesneden worden. De voordelen van het CNC-plasmasnijden in vergelijking met het autogeen snijden liggen voornamelijk in de vier keer zo snelle snijsnelheid en de geringere verspreiding van de warmte in het werkstuk. Ook kan een plasmasnijder meer metaalsoorten snijden dan een snijbrander. Plasmasnijden wordt gebruikt voor een breed scala aan industriële en productietoepassingen, waaronder het snijden en vormen van metaal voor constructie-, fabricage- en reparatiewerkzaamheden, evenals het creëren van ingewikkelde ontwerpen en vormen in metalen kunstwerken. Het kan ook worden gebruikt om door dikke of harde materialen te snijden die moeilijk te zagen zijn met traditionele snijmethoden, zoals zagen of slijpen.